20:05 / 11.03.2018.

Autor: HRT

Istarska rivijera: Serdarušić pobjednik u Rovinju

Foto: Lovorko Magdić/HRT

Foto: Lovorko Magdić/HRT

Foto: - / HRT

Zagrepčanin Nino Serdarušić pobjednik je prvog od tri turnira ITF Futuresa poznatih pod zajedničkim imenom Istarska rivijera održanom u Rovinju.
Hrvatski tenisač, 21-godišnji Zagrepčanin Nino Serdarušić pobjednik je prvog od tri ovogodišnja turnira ITF Futuresa poznatih pod zajedničkim imenom Istarska rivijera igranom u Rovinju.

Serdarušić je u finalu pojedinačne konkurencije igranom u ponedjeljak svladao Španjolca Javiera Barranca Cosana sa 6:7 (4), 6:2, 6:4.

Nino Serdarušić, trenutačno 287. na pojedinačnoj ATP ljestvici, do pobjede protiv dvije godine mlađeg Barranca Cosana (ATP - 591.), stigao je nakon dva sata i 14 minuta igre.

U nedjelju su braća blizanci Ivan i Matej Sabanov osvojili naslov u konkurenciji parova.  U finalu su svladali Barranca Cosana i Talijana Marca Bortolottija sa 6:4, 6:3.

Domaćin drugog turnira ovogodišnjeg izdanja Istarske rivijere bit će Poreč od 12. do 18. ožujka, dok će treći turnir biti održan u Opatiji od 19. do 25. ožujka.

Na svim turnirima nagradni fond je 15.000 američkih dolara, a pobjednik će osvojiti 18 ATP bodova, dok finalistu pripada 10 bodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!