Ispala Petra Martić

30.04.2022.

18:36

Autor: A.M./Hina

Petra Martić

Petra Martić

Foto: . / Shutterstock.com

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 3. kolo WTA turnira iz serije Masters 1000 u Madridu, nakon dva sata igre svladala ju je Amerikanka Amanda Anisimova sa 3-6, 6-3, 6-2.

Martić je u pvom setu uspjela spasiti tri "break-lopte" suparnice, jednu kod rezultata 1-1, a dvije kod 2-2, da bi iskoristila svoju jedinu priliku za oduzimanje servisa kod svog vodstva 4-3 te riješila prvu dionicu u svoju korist sa 6-3.


Kod rezultata 2-2 u drugom setu Martić će izborila za "break-loptu", no Anisimova se spasila odličnim servisom, a to kao da je bila prekretnica u meču. Nakon što se izvukla iz neugodne situacije, mlada Amerikanka je u sljedećoj igri po prvi put oduzela servis našoj najboljoj igračici što joj je bilo dovoljno za osvajanje drugog seta.


Ključnim se pokazala sekvenca početkom drugog seta, kada Martić u drugom gemu nije uspjela iskoristiti dvije "break-lopte", da bi odmah u sljedećoj igri izubila svoj servis. Pokazalo se kako je 31-godišnju Dućanku "izdalo" njezino najjače oružje - kratka lopta. Upravo je loše skraćenom loptom ponudila "break-loptu" Anisimovoj koju je ova iskoristila odličnim napadom. Anisimova je upravo svojom dobro skraćenom loptom prethodno i spasila jednu od dvije vezane "break-lopte" Martić. Posljednju priliku za povratak u dvoboj Martić je imala kod zaostatka 2-3 kada je imala novu "break-loptu" koju je Anisimova neutralizirala odličnim napadom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!