21:43 / 09.07.2020.

Autor: Hina

I WTA uvodi novi sustav rangiranja tenisačica za 2020.

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Umjesto dosadašnje ljestvice bazirane na rezultatima u posljednjih 12 mjeseci, u obzir će se uzimati rezultati od ožujka 2019. do prosinca 2020. godine,
Žensko tenisko udruženje (WTA) odlučilo je uvesti novi sustav rangiranja tenisačica, kad prekinuta sezona bude nastavljena, a umjesto dosadašnje ljestvice bazirane na rezultatima u posljednjih 12 mjeseci, u obzir će se uzimati rezultati od ožujka 2019. do prosinca 2020. godine,

Očekivana je to odluka, s obizorom na to da su se za isti sustav odlučili i u Udruženju teniskih profesionalaca (ATP).
Prema novom sustavu tenisačicama će na pojedinačnoj ljestvici biti uračunato 16 najboljih rezultata u navedenom razdoblju, s time da će se u slučaju dva ista turnira uzimati bolji rezultat. Isto vrijedi i za igračice u parovima, kojima se za renking u obzir uzima 11 najboljih rezultata.
WTA će se, baš kao i ATP, vratiti uobičajenom 52-tjednom trajanju rezultata.
U četvrtak su revidiranom WTA kalendaru za 2020., prema kojem bi natjecanja trebala biti nastavljena turnirom u Palermu 3. kolovoza, dodana još dva turnira iz International serije. Oba će započeti 10. kolovoza, a domaćini će biti Prag i Lexington u SAD-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!