13:16 / 04.06.2020.

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/HRT

"Hvala Đokoviću i njegovom timu te Ivaniševiću što su nas odabrali"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Velika je ovo promocija kako Zadra tako i Hrvatske, istaknuo je među ostalim direktor Športskog centra Višnjik, Denis Karlović.
U tijeku su pripreme za veliki teniski spektakl koji će se održati u teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik od 15. do 21. lipnja. Riječ je o humanitarnom turniru Adria touru kojeg organizira prvi tenisač svijeta Novak Đoković.

Uz njega nastupit će još i Dominic Thiem, Alex Zverev, Grigor Dimitrov, hrvatske zvijezde Marin Čilić i Borna Ćorić te još neki drugi.

Velika je ovo promocija kako Zadra tako i Hrvatske, istaknuo je među ostalim direktor Športskog centra Višnjik, Denis Karlović.

- U ovoj nesreći vezanoj uz koronavirus dobra je stvar što nema natjecanja, ne igra se ATP tour i prijenos ovog humanitarnog spektakla ići će u cijeli svijet i bit će ogromna promocija kako Zadra tako i naše države. Ne treba posebno isticati koliko je velika stvar da sve ovo organizira najbolji igrač na svijetu i dovodi najbolje na Višnjik, a da nas to ništa ne košta. Hvala Novaku i njegovom timu te Goranu Ivaniševiću što su nas odabrali. Novost je i ta što će spektakl trajati sedam dana, od 15. do 21. lipnja, četiri dana će biti kvalifikacijska na kojima će nastupiti 24 hrvatska igrača a zatim onda 19. 20. i 21 će se igrati glavni dio turnira. Svoj dolazak u Zadar, Novak je potvrdio 15. lipnja kada će se ovdje i pripremati za turnir.

Podizanje tribina na centralnom zemljanom terenu počinje sutra, radi toga je od danas do daljnjega zatvoreno parkiralište neposredno uz teniski teren.

- Tribine će biti za 9000 posjetitelja, a sada koliko će ljudi biti na njima odlučit će se sukladno epidemiološkoj situaciji. Interese je ogroman i ja se stvarno nadam da će tribine biti i pune i da ćemo svi skupa uživati u pravom teniskom spektaklu najvećih majstora te igre.

Kada počinje prodaja ulaznica i kolika će biti cijena karata.

- Uskoro, moj je prijedlog HTS-u da se s s tim krene što prije. Međutim, to nije na nama u ŠC Višnjik, želimo da ulaznice budu što dostupnije posjetiteljima u ovim teškim vremenima i koliko će taj naš apel prihvatiti u savezu ostaje da se vidi.

Dodao je Karlović da će tijekom svih sedam dana koliko će trajati fešta tenisa na Višnjiku biti i bogat zabavni program a u petak 19. lipnja najbolji tenisači će se s onim najmlađima družiti na Kids dayu na zadarskom Forumu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!