16:23 / 02.03.2022.

Autor: I.L./HRT

Hrvatski tenisač oštro o ruskoj invaziji: Zašto uništavate ovaj svijet koji nam daje život?

Franko Škugor

Franko Škugor

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Hrvatski tenisač Franko Škugor, 59. tenisač na ATP ljestvici parova i osvajač Davis Cupa 2018. s hrvatskom reprezentacijom, osvrnuo se na rusku invaziju na Ukrajinu uz poruku: zaustavite rat i molite se za Ukrajinu.

 - Pričamo da smo evoluirali, da smo pametniji od onih prije nas, a ne izgleda baš tako, napisao je između ostalog u objavi na Instagram profilu.

- Koliko je bolestan ovaj svijet u kojem živimo?! I dok neki od nas odvajaju smeće, papir, plastiku, staklo itd kako bi spriječili globalno zatopljenje, zagađivanje okoliša i omogućili duži vijek ovog planeta u isto vrijeme neki od nas proizvode nuklearno oružje. I dok radimo nekakve ekstremne promjene, prelazimo na električne automobile, vegansku prehranu itd u isto vrijeme svakodnevno bacamo bombe, uništavamo sve pred sobom i šaljemo druge ljude, ne SEBE, u smrt! Pa što ne ratujete sa sabljama i mačevima? Zašto uništavate ovaj svijet koji nam daje život. Trošimo milijarde u tim dokazivanjima moći, a u isto vrijeme tisuće i tisuće djece svakodnevno umire od gladi!, napisao je Škugor.

Mate Pavić, Franko Škugor

Mate Pavić, Franko Škugor

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL / PIXSELL

- Sve to stane u jednu riječ, EGOIZAM. To je prva osobina svakog pojedinca ove vrste, svi ju posjedujemo i u svakom od nas je prisutna, ali neki su ipak svjetski prvaci u tome, i spremni su ići do nezamislivih krajnosti, zaključio je svoj osvrt.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!