Hrvatska uoči ždrijeba u prvoj jakosnoj skupini

24.03.2022.

19:29

Autor: A.M./Hina

Marin Čilić

Marin Čilić

Foto: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com

 Hrvatska teniska reprezentacija nalazi se u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba ovogodišnjeg Davis Cupa koji će se održati u Londonu 31. ožujka.

Zajedno s Hrvatskom, koja je prošle godine igrala u finalu Davis Cupa gdje je poražena od Rusije, u prvoj jakosnoj skupini su Španjolska, Francuska i SAD-e s kojima se hrvatski tenisači ne mogu susresti u grupnoj fazi.


Inače, grupna faza održat će se u Bologni, Glasgowu, Hamburgu i Malagi od 14. do 18. rujna, a po dvije najbolje momčadi svake skupine izborit će plasman u nokaut fazu koja se igra od 23. do 27. studenoga u petom gradu domaćinu koji će se saznati naknadno.


U drugoj jakosnoj skupini prije ždrijeba se nalaze Njemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija, u trećoj Srbija, Kazahstan, Belgija i Argentina, dok su u četvrtoj jakosnoj skupini Švedska, Australija, Nizozemska i Južna Koreja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!