Hrvatica pod američkom zastavom u finalu Budimpešte

16.07.2022.

17:53

Autor: HRT/Hina

Bernarda Pera

Bernarda Pera

Foto: DEAN LEWINS / Izvor: EPA /

Hrvatska tenisačica Bernarda Pera koja nastupa pod američkom zastavom izborila je plasman u finale WTA turnira u Budimpešti u kojem će igrati protiv srpske tenisačice Aleksandre Krunić.

Mlada 27-godišnja Zadranka je u polufinalu pobijedila mađarsku igračicu Annu Bondar sa 6-3, 6-4, dok je Krunić u polufinalu pobijedila Kazahstanku Juliju Putincevu sa 6-2, 6-2.


Za 29-godišnju Krunić to će biti treće finale u karijeri, a do sada je slavila u Rosmalenu (2018), a izgubila u Guangzhou (2017), dok je za Peru ovo prvo finale.


Pera je rođena u Zadru, čak je bila seniorska prvakinja Hrvatske, međutim nezadovoljna uvjetima za treniranje napustila je domovinu i od 2017. počela nastupati za SAD. Od rođenja je imala i američko državljanstvo jer je njezin otac Valter Pera živio i radio u New Jerseyju od 1978. do 1990.


Krunić i Pera su do sada igrale dva puta međusobno i oba puta je slavila Pera, prošle godine u Moskvi, a 2018. u Guangzhou.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!