13:04 / 18.07.2021.

Autor: T.D./HRT

HOO čestitao Ivaniševiću na velikom uspjehu

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević

Foto: Brian Snyder / REUTERS

Zlatko Mateša i Siniša Krajač čestitali su Goranu Ivaniševiću na ulasku u tenisku Kuću slavnih.

Nakon što je Goran Ivanišević postao prvi Hrvat u teniskoj kući slavnih, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su na velikom priznanju.

- Dragi naš Gorane, iznimno nas veseli činjenica da je jedna veličanstvena sportska karijera dobila završni epilog tvojim ulaskom u društvo "besmrtnika". Teniska Kuća slavnih bogatija je za jedan pomalo nevjerojatan sportski put, za jednu tako originalnu osobnost, za neponovljivu upornost i sportski pothvat koji nikada neće pasti u zaborav. Hvala ti na svemu što si dao hrvatskom tenisu, posebno u vrijeme stvaranja samostalne države kada je tvoja trobojnica oko glave značila i najvrjedniju promociju ratom ugrožene domovine. Hvala ti i za veličanstveni nastup s dvije brončane medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni, za prvi trijumf reprezentacije u Davisovu kupu, hvala za Wimbledon 2001. godine... U ime cjelokupne olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na ulasku u tenisku Kuću slavnih ili ulazak u tenisku "besmrtnost", tamo gdje si u hrvatskom sportu odavno osigurao mjesto, stoji na stranici HOO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!