17:40 / 07.06.2019.

Autor: A.M./HRT/ZMČ/I.Čabraja

Gem Set Hrvatska: Čilić i Modrić protiv Pavića i Kramarića

Marin Čilić (Foto: Zaklada Marin Čilić)

Marin Čilić (Foto: Zaklada Marin Čilić)

Foto: - / -

Počelo je odbrojavanje do najposebnijeg susreta sportaša na zagrebačkoj Šalati, velikog humanitarnog i sportskog spektakla "Gem Set Hrvatska".
Počelo je odbrojavanje do najposebnijeg susreta sportaša na zagrebačkoj Šalati, velikog humanitarnog i sportskog spektakla "Gem Set Hrvatska", koji će se održati 12. lipnja, a od danas su poznati i sastavi sportskih parova koji će sudjelovati u natjecateljskom dijelu projekta. Marin Čilić je u društvu Luke Bulića tijekom gostovanja na Anteni Zagreb izvukao sve sportske parove koji će zaigrati sljedeću srijedu. Put do pobjednika sigurno neće biti nimalo lagan jer će najveće sportske zvijezde zaigrati tenis u paru s najboljih hrvatskim tenisačima, a ovaj će susret posebno obradovati djecu iz Tordinaca koja će, zahvaljujući njima i brojnim partnerima projekta, napokon dobiti veliko multifunkcionalno igralište. Igra će se odvijati u četiri skupine, u formatu "super tie-break", a samo prvi par u svakoj grupi nastavlja natjecanje dalje do velike završnice. Nositelji Grupe A su Marin Čilić i Luka Modrić, a u svojoj će skupini zaigrati s još dva zvjezdana para – Lovrom Zovkom i Ivanom Klasnićem te Jelenom Kostanić Tošić i Lovrom Milošem. Nositelji Grupe B su Mate Pavić i Andrej Kramarić, u njihovoj će skupini zaigrati i Mario Mandžukić koji će uskoro saznati svog teniskog partnera te Tena Lukas i Marijo Možnik. Grupu C predvode Ivan Dodig i Dario Šarić, a borit će se protiv Dejana Lovrena čiji se partner još uvijek ne zna te Valenta Sinkovića koji će također ubrzo saznati svog partnera. Za nositelje četvrte Grupe D izvučeni su Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, a s njima će igrati Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić.
Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje očekuje teniska poslastica, egzibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će turnir i natjecanje u grupama naših proslavljenih sportaša. Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati, uz prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.
Podsjećamo, "Gem Set Hrvatska" je humanitarno i sportsko druženje, a prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!