Francuska odustala od kandidature za domaćinstvo

19.04.2022.

16:41

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Lucky Business / Shutterstock

Francuski teniski savez (FFT) objavio je kako odustaje od kandidature za domaćinstvo jedne od skupina završnice Davis Cupa zbog teških financijskih i organizacijskih uvjeta.

Međunarodni teniski savez (ITF) prvotno je kao gradove domaćine natjecanja po skupinama, koje će se održati od 14. do 18. rujna, imenovao Bolognu, Glasgow, Hamburg i Malagu, ali nakon što je Malagi dodijeljeno domaćinstvo završnice koja će se održati u studenome otvorilo se jedno mjesto za domaćinstvo natjecanja po skupinama.

Prošloga mjeseca je FFT uložio žalbu Međunarodnoj sportskoj arbitraži (CAS) zbog "nepravednog isključivanja" iz procesa dobijanja domaćinstva, ali je ipak dobio mogućnost preuzimanja jedne skupine umjesto Malage. No, nakon detaljnog proučavanja pravilnika vezanog uz to što se očekuje od domaćina FFT je odustao od te mogućnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!