Federer nije spreman za oproštaj u Baselu: Prošlo je premalo od Londona

10.10.2022.

22:22

Autor: K.L./HRT

Roger Federer

Roger Federer

Foto: Andrew Boyers / Action Images via Reuters

Legendarni Švicarac Roger Federer otkazao je dolazak u svoj Basel na ATP turnir koji se održava od 24. do 30. listopada.

Iako je u pripremama bila posebna ceremonija za Federera koji je posljednji meč u karijeri igrao u parovima na Laver Cupu, Švicarac nije emocionalno spreman za još jedan oproštaj te naglašava da je premalo vremena prošlo od Londona.

- Želim se zahvaliti ATP Baselu što me htio ugostiti ove godine. Pokušao analizirati sve što se dogodilo u posljednje vrijeme. Ceremonija kod kuće u Baselu će za mene imati posebnu važnost, ali prošlo je premalo vremena od Londona. Imam toliko nevjerojatnih uspomena od igranja kod kuće toliko godina i nadam se da će turnir i dalje ostati jedan od najboljih na ATP Touru.

Federer je u rodnom gradu slavio deset put, a posljednji put 2019. te je i dalje aktualni šampion jer protekle dvije godine tamo nije održan turnir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!