12:22 / 30.08.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Federer i Nadal ne podržavaju Đokovićevo novo tenisko udruženje

Roger Federer i Rafael Nadal (Foto: Sanjin Strukić/STR- 5687/PIXSELL)

Roger Federer i Rafael Nadal (Foto: Sanjin Strukić/STR- 5687/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković osniva novo tenisko udruženje - Uniju igrača (PTPA).
Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković osniva novo tenisko udruženje - Uniju igrača (PTPA), no taj njegov potez nisu podržali Rafa Nadal i Roger Federer.

Kako tvrdi New York Times, srpski tenisač je duže vrijeme nezadovoljan radom ATP-a i statusom koji igrači imaju, te će dati ostavku na dužnost predsjednika ATP Savjeta igrača. U nedjelju je Đoković nakon osvajanja Cincinnati Mastersa poslao pismo u kojemu objašnjava zašto osniva Uniju igrača.

- Imao sam blagoslovljenu dosadašnju karijeru i nemam drugih interesa, osim održivosti i budućnosti tenisa. Dosad sam se trudio predstavljati interese igrača na ATP-u i Grand Slam turnirima, ali iako sam bio broj jedan na svijetu, redovito sam odbijan. Zalupili su nam vrata i nisu nas poštovali. Unija igrača nije novi projekt, ta ideja postoji već 30 godina i mnogi igrači iz različitih generacija su pokušavali sastaviti udruženje ili savez kako bi igrači imali bolju zastupljenost u tenisu, ali nisu uspjeli zbog nedostatka zajedništva, stoji između ostaloga u Đokovićevu pismu.

Novaka je posebno razljutila situacija otprije tri dana, kada su organizatori Cincinattija, koji se igrao u New Yorku, otkazali cjelodnevni program, a da igrače nisu ništa pitali.

- Trenutno nemamo nikakvih dogovora, čekamo odaziv igrača, ali smo spremni za borbu. Nadam se da će u našoj Uniji biti 500 najboljih tenisača, naravno želim i Rafu i Rogera, rekao je Đoković, no njegovi najveći suparnici Rafael Nadal i Roger Federer nisu podržali tu Novakovu ideju već su pozvali na zajedništvo u profesionalnom tenisu.

Federer i Nadal su u koordiniranoj akciji putem Twittera izrazili nezadovoljstvo što Đoković osniva novo udruženje.

- Svijet i sport su trenutno u vrlo zahtjevnom i kompliciranom položaju. Osobno smatram da je sada vrijeme kada svi moramo ostati mirni i djelovati u istom smjeru. Sada je vrijeme za zajedništvo, a ne osvetu, napisao je Nadal na Twitteru, a njemu je odgovorio Federer.

- Sada je vrijeme da u tenisu napravimo nešto veliko, ali samo ako smo jedinstveni. Igrači, turniri i krovne organizacije moraju djelovati zajedno, nije vrijeme za rascjepe, poručio je Federer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!