08:33 / 09.09.2018.

Autor: K.L./HRT

Drama u finalu US Opena, Williams suca optužila za seksizam

Serena Williams

Serena Williams

Foto: - / -

Naomi Osaka svladala je Serenu Williams 6:2, 6:4 i osvojila US Open, a osim staložene i uvjerljive igre 20-godišnjakinje finale je obilježilo ponašanje 16 godina starije kolegice.
Japanka Naomi Osaka svladala je Amerikanku Serenu Williams 6:2, 6:4 i osvojila US Open, a osim staložene i uvjerljive igre 20-godišnjakinje finale je obilježilo ponašanje 16 godina starije kolegice.

Osaka šokirala Williams i osvojila US Open

Nakon uvjerljivog prvog seta, Williams je preokrenula tijek meča i povela 3:1 te imala servis. No, tada radi dvije dvostruke pogreške i dozvoljava suparnici da se vrati u meč. Serenu je tada opomenuo sudac Carlos Ramos, te joj je dodijelio kazneni poen nakon što je dobila kaznu za treniranje i bacanje reketa.
Iskusna Amerikanka nije odustajala te je nastavila verbalno napadati suca zbog lošeg suđenja tijekom sljedeće pauze nakon čega je on odlučio primijeniti strožu kaznu te dodijeliti Osaki cijeli gem zbog Sereninog ponašanja.
Iako rastresena i sa suzama u očima, Williams je nastavila igrati, no Osaka je bila sigurna na svojem servisu te završila meč u svoju korist.
Vidjela sam da muškarci zovu suca mnogim pogrdnim imenima, a on mi je zbog toga oduzeo gem. Imala sam osjećaj da je to seksistički potez. Nikad muškarcu nisu oduzeli gem jer oni kažu 'lopov'. Nastavit ću se boriti za žene i jednaka prava, objasnila je Williams nakon susreta. Prije toga je čestitala protivnici i rekla kako svjetla pozornice trebaju biti na njoj. Inače, Serenin trener Patrick Mouratoglou priznao je kako joj je s tribina pokušao udijeliti savjet te tako potvrdio kako je sudac Ramos napravio dobar potez kada je dao prvo upozorenje Amerikanki.
"