11:46 / 23.06.2020.

Autor: HRT

Đorđe Đoković: Nismo imali informaciju da Dimitrov ima simptome

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Đorđe Đoković, brat prvog tenisača svijeta i direktor Adria Toura, izjavio je kako nisu imali informaciju da se Grigor Dimitrov osjeća loše.
Đorđe Đoković, brat prvog tenisača svijeta i direktor Adria Toura, izjavio je kako nisu imali informaciju da se Grigor Dimitrov osjeća loše te da ima simptome koronavirusa. Naglasio je kako bi se bugarski tenisač zasigurno testirao da su imali neke indikacije o tome.

- U ovom trenutku imamo oko stotinu testiranih ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije. Svega četiri osobe su pozitivne. Iz Hrvatske nas uvjeravaju da je sve pod kontrolom. Nema razloga za paniku. Najveća nam je briga da svi zaraženi budu zaštićeni i da kroz infekciju prođu što blaže, rekao je Đorđe Đoković za TV Prvu.

Otkrio je kako ga je pogodila vijest da je Borna Ćorić također pozitivan jer su prijatelji iz djetinstva.

- Mi smo svima iz organizacije rekli da ako osjete bilo kakve simptome, da nam prijave. Ivanišević je u četvrtak imao temperaturu, ali je bio negativan na testu. Jučer se opet testirao i opet je bio negativan, objasnio je Đoković.

- Nismo imali informaciju od Grigora da se osjeća loše te da ima simptome. On je prijavio samo ozljedu lakta. Nije pokazivao znakove malaksalosti ili da je pod temperaturom. Tražio je fizioterapeuta samo za lakat, zaključio je direktor Adria Toura.

Istaknuo je kako je sve rađeno po zakonu.

- Jedino je Dominic Thiem imao obavezu da se testira prije dolaska. Nikoga nismo tjerali, bilo je preporučeno. Oni se nisu htjeli testirati dok se ne pojave simptomi. Novak nije imao obavezu da se testira u Hrvatskoj, nije osjećao nikakve simptome. Uputio se prema Beogradu gdje je odmah pri slijetanju odradio testiranje. Mi smo odradili sve po zakonu i po instrukcijama epidemiologa, zaključio je Đorđe Đoković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!