11:15 / 21.04.2020.

Autor: A.M./HRT

Đoković protiv cijepljenja, boji se da će biti obavezno za tenisače

Đoković u video razgovoru s Andyjem Murrayjem (Screenshot: Instagram)

Đoković u video razgovoru s Andyjem Murrayjem (Screenshot: Instagram)

Foto: - / -

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković rekao je kako se protivi cijepljenju, no ne zna što će ako ono bude obavezno za tenisače.
Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković rekao je kako se protivi cijepljenju, no ne zna što će ako ono bude obavezno za tenisače kako bi mogli putovati svijetom nakon pandemije koronavirusa.

- Osobno sam protiv cijepljenja i ne bih volio biti prisiljen na njega kako bih mogao putovati i igrati. No ako bude obavezno, što onda? Ne znam, morat ću donijeti tešku odluku, rekao je u video razgovoru s nekoliko srpskih sportaša.

- Imam svoja razmišljanja o svemu, da li će se ona u nekom trenutku promijeniti, ne znam, dodao je.

Počekom travnja Đokovićeva supriga Jelena podijelila je video u kojemu dr. Thomas Cowan povezuje 5G mrežu s koronavirusom. Taj video dobio je u međuvremenu oznaku "lažne vijesti" i izbrisan je, odnosno cenzuriran, no Jelenu to nije pokolebalo: - Nisam sretna da se nešto na taj način cenzurira. Voljela bih malo više argumenata i razgovora u javnom govoru, onda bi svima stvari bile jasnije, rekla je. Đoković je inače veliki pobornik alternativnih pristupa i smatra se duhovnom osobom. Tako je, prema vlastitim riječima, trenutak kad mu je alternatvini liječnik stavio krišku kruha na stomak i utvrdio da ima celijakiju, odnosno alergiju na gluten, definirao karijeru. Promjenom prehrane krenuo je u pohod na svije tenisa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!