Đoković odbio otkriti je li cijepljen, upitan Australian Open

19.10.2021.

08:15

Autor: I.L./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Asanka Brendon Ratnayake / REUTERS

Necijepljeni tenisači vjerojatno neće moći dobiti vizu kako bi otputovali u Australiju na Australian Open Grand Slam turnir, upozorio je u utorak dužnosnik australske vlade.

- Mislim da necijepljeni tenisači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a kad bi je i dobili, vjerojatno bi morali biti nekoliko tjedana u karanteni, kazao je premijer države Victorije Daniel Andrews na brifingu novinara.

Andrews je to rekao nakon što je prvi igrač svijeta i branitelj naslova Novak Đoković odbio otkriti je li cijepljen.

- Pratim situaciju oko Australije i koliko sam shvatio konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije znat će se za dva tjedna, znači početkom studenog. Ne vjerujem da će se nešto mnogo promijeniti u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, bit će dosta restrikcija. Ono što sam čuo od svojeg menadžera koji je u kontaktu s ljudima iz Saveza Australije je da oni pokušavaju poboljšati uvjete za sve, i za cijepljene i necijepljene, rekao je Đoković u intervjuu za "Blic" koji je na pitanje je li se cijepio odgovorio: - To je privatna stvar i to je neumjesno pitanje. Što god da odgovoriš: Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam, to će netko zloupotrijebiti.

Grand Slam se održava u Melbourneu u australskoj državi Victoriji koja je uvela obavezu cijepljenja za sve profesionalne sportaše, no vlasti nisu pojasnile kakav će se režim odnositi na one sportaše koji dolaze iz inozemstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!