16:40 / 20.08.2020.

Autor: I.L./HRT

Đoković: Kako jednu osobu možete kriviti za sve?

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tvrdi da nije protiv cijepljenja, već da su mediji to tako protumačili.
- Pokušali smo napraviti nešto s dobrom namjerom. Da, napravili smo neke stvari koje su mogle biti odrađene drukčije, ali zar ću zauvijek biti kriv jer sam pogriješio?, pita se Novak Đoković u intervjuu za New York Times u kojem je govorio o koronavirusu, cjepivima te se osvrnuo na zlosretni Adria Tour koji je završio u Zadru s nekoliko zaraženih tenisača i trenera, uključujući i samog Đokovića i njegovu suprugu.

- U redu, ako je tako - prihvatit ću krivnju jer samo to i mogu. Znam da su mi namjere bile dobre i ispravne, i da dobijem priliku ponovno organizirati Adria Tour, to bih i napravio. Žao mi je ljudi koji su se zarazili koronavirusom, ali da se osjećam krivim što se netko zarazio od tog trenutka u Srbiji, Hrvatskoj i regiji? Naravno da ne. Iskreno, to je kao lov na vještice. Kako jednu osobu možete kriviti za sve?

Najviše mu se zamjeralo što su tenisači tijekom turnira u Beogradu izlazili u noćne klubove i ponašali se neodgovorno.

- Slažem se za noćne klubove, trebalo je to drukčije napraviti. To su organizirali sponzori i pozvali su igrače. Osjećali smo se opušteno, sretno i uživali smo u tom trenutku.

Najbolji tenisač svijeta trenutačno je u New Yorku, gdje će na terenima USTA Nacionalnog centra Billie Jean King tijekom sljedeća četiri tjedna biti odigrana dva turnira, Western & Southern Open i US Open. Svakodnevno prati svoje zdravstveno stanje, nakon negativnog nalaza napravio je još nekoliko testiranja. Tvrdi da nije protiv cijepljenja, već da su mediji to tako protumačili.

- Moj problem s cijepljenjem je ako me netko na silu tjera da ubacim nešto u sebe. To ne želim. Za mene je to neprihvatljivo. No, tko sam ja da pričam o cjepivu kada su tu stručni ljudi, medicinski radnici koji spašavaju ljude diljem svijeta? Siguran sam da postoje cjepiva s malim nuspojavama, a koje su pomogle ljudima da zaustave širenje infekcija po svijetu, rekao je Đoković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!