14:47 / 07.03.2020.

Autor: A.M./HRT

Dodig: Marinova priprema za servis uopće ne bi trebala biti tema

-

-

Foto: - / -

Ivan Dodig ozlijeđen je i ne igra u parovima, no komentirao je za HTV kako vidi dosadašnji razvoj Davis Cup dvoboja Hrvatske i Indije.
Ivan Dodig ozlijeđen je i ne igra za Hrvatsku u dvoboju parova, no komentirao je za HTV kako vidi dosadašnji razvoj Davis Cup susreta Hrvatske i Indije. Kako vidi par Pavić - Škugor, koji nas danas predstavlja protiv Indije i traži treći, pobjednički bod za Hrvatsku?
- Uigranost je bitna, ali Davis Cup je specifičan. Sve su to vrhunski igrači, svi znaju tko što može odigrati, zato imamo pripremni period i činimo sve da se uigramo. Parovi su općenito jako napredovali.
- Dosta su se parovi promijenili, ja već 10 godina igram na visokom nivou u parovima, zadnje tri-četiri godine se puno više novca ulaže u parove, veći su timovi. Kad sam krenuo igrati dosta je igrača igralo  bez trenera, a sad se to promijenilo i puno su kvalitetniji mečevi. O jučerašnjem danu kaže: - Mislim da je jučer bio jako težak, ali na kraju uspješan dan. Borna je odigrao odlično, prva pobjeda za reprezentaciju će mu puno pomoći za njegovu karijeru. Što se tiče Marina, pa sve znamo. Mnogi su možda iznenađeni zašto je bio tako neizvjestan meč, ali njegov protivnik je igrao jako dobro, jako dobro je servirao, izlazio naprijed. Na kraju je prevagnula Marinova kvaliteta i iskustvo u Davis Cupu, kaže Dodig. Osvrnuo se Dodig i na Čilićevo dugačko "lupkanje" lopticom prije servisa. - Drugačija su pravila za ITF i ATP. U ITF-u su pravila da imamo 20 sekundi, ali ne striktno, znači da može biti 25 ili 30, ali nije striktno, ovisi o situaciji na terenu. NA ATP-u je striktno 25 sekundi, imamo sat koji odmah krene. Vidio sam da dosta ljudi to ne razumije, svi mi igrači imamo svoju pripremu za svaki poen, svi imaju svoju drugačiju rutinu. Marin ima svoju rutinu koju dugo koristi i sad je teško nešto mijenjati. On to radi na drugim turnirima i ne dobiva toliko opomena. Desi se da ih dobije, ali ne toliko da mu se to stalno dešava. To uopće ne bi trebala biti tema, to je njegov stil, koji dugo radi, on kao server ima pravo to koristiti. Malo smiješne su mi bile te neke stvari. Imamo primjer Kyrgiosa koji zna odmah servirati, što je suprotan primjer, kaže Dodig. - Pravilo je da moramo poštovati servera. Zato imamo suce i ako ideš prekomjerno upozorit će te. Tko gubi traži razloge za poraz, nama je bitno da smo mi pobijedili, dodao je.
Cijeli razgovor Mirne Zidarić s Ivanom Dodigom pogledajte u videu!
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!