15:57 / 09.04.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Davis Cup: Poznati nositelji kvalifikacija za Svjetsku skupinu

Juan Martin Del Potro (Igor Kralj/PIXSELL)

Juan Martin Del Potro (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kvalifikacijski mečevi za Svjetsku skupinu bit će održani u istom terminu kad su na rasporedu i polufinalni dvoboji, od 14. do 16. rujna.
Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je popis osam reprezentacija koje će biti u statusu nositelja na ždrijebu parova kvalifikacija za Svjetsku skupinu, koji će biti održan u utorak (11 sati) u sjedištu ITF-a u Londonu.

Lista nositelja određena je prema novom aktualnom Davis Cup poretku, a na popisu su: Argentina, Velika Britanija, Australija, Švicarska, Srbija, Kanada, Češka i Japan.

Tih osam reprezentacija ne mogu igrati međusobno, a za suparnika će dobiti jednu od osam reprezentacija koje nisu u statusu nositelja: Austrija, Bosna i Hercegovina, Kolumbija, Mađarska, Indija, Nizozemska, Švedska i Uzbekistan.

Kvalifikacijski mečevi za Svjetsku skupinu bit će održani u istom terminu kad su na rasporedu i polufinalni dvoboji, od 14. do 16. rujna. Osam pobjedničkih reprezentacija izborit će svoje mjesto u Svjetskoj skupini za sljedeću godinu i pridružiti se reprezentacijama koje su igrale u četvrtfinalu Davis Cupa ove godine, a to su: Hrvatska, Kazahstan, Italija, Francuska, Španjolska, Njemačka, SAD i Belgija.

Poražene reprezentacije iz kvalifikacijskih dvoboja u 2019. godini će se natjecati u Prvoj skupini zonskih natjecanja Davis Cupa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!