15:46 / 26.09.2018.

Autor: HRT

Davis Cup: Argentini i Velikoj Britaniji pozivnice za finalni turnir 2019.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tenisači Argentine i Velike Britanije s pozivnicom pridružiti će se reprezentacijama Hrvatske, Francuske, SAD-a i Španjolske kao izravni sudionici završnice Svjetskog teniskog kupa.
Uoči ždrijeba za 12 kvalifikacijskih mečeva, iz kojih će pobjednici izboriti mjesto na finalnom turniru sljedeće godine u promijenjenom formatu Davis Cupa, određeno je da će se tenisači Argentine i Velike Britanije s pozivnicom pridružiti reprezentacijama Hrvatske, Francuske, SAD-a i Španjolske kao izravni sudionici završnice Svjetskog teniskog kupa. Posljednjeg pobjednika u starom formatu dobit ćemo od 23. do 25. studenoga, kad će Francuska u Lilleu ugostiti Hrvatsku. Preostalih 12 reprezentacija koje će sudjelovati na završnom turniru 2019. godine, koji će također biti odigran krajem studenoga, saznat ćemo u kvalifikacijskim mečevima čiji će parovi biti određeni danas u Londonu, a dvoboji su na rasporedu 1. i 2. veljače. Igrat će se po skraćenom sustavu, koji je gotovo kopija sustava po kojem se igraju dvoboji tenisačica u Fed Cupu. Prvog dana će biti odigrana dva pojedinačna meča, a drugog dana nakon meča parova, preostala dva pojedinačna dvoboja. Svi mečevi će se igrati po sustavu na dva osvojena 'tie-break' seta. Argentina i Velika Britanija su nominalno trebali biti kao nositelji u ždrijebu, a njihova upražnjena mjesta zaposjeli su Australija i Švicarska pa će uz njih među 12 nositelja biti još: Belgija, Srbija, Italija, Njemačka, Kazahstan, Češka, Švedska, Austrija, Kanada i Japan. Ulaskom Australije među nositelje, među nepostavljene reprezentacije iz Azijsko-oceanijske skupine ušla je Kina, kao sljedeća najbolje rangirana reprezentacija, a umjesto Švicarske, među reprezentacije iz Euro-afričke zone ušla je Bosna i Hercegovina, pridruživši se Mađarskoj, Rusiji i Nizozemskoj, a još dvije reprezentacije bit će poznate krajem listopada, po završetku preostalih zonskih natjecanja. Tri reprezentacije iz Američke zone koje će sudjelovati u ždrijebu, ostale su Kolumbija, Čile i Brazil.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!