Dajte glas Goranu kao novom članu teniske Kuće slavnih!

27.08.2018.

09:38

Autor: A.M.

default error photo
Prvi put u 64-godišnjoj povijesti teniske Kuće slavnih obični ljubitelji tenisa dobili su priliku glasovati za svoje idole.
Prvi put u 64-godišnjoj povijesti teniske Kuće slavnih obični ljubitelji tenisa dobili su priliku glasovati za svoje idole.

Otkad je osnovana 1955. godine Kuća slavnih primila je 254 člana iz 23 države, a za klasu 2019. nominirano je osam kandidata, među njima i Hrvat Goran Ivanišević.

Ostali nominirani su Jonas Bjorkman, Sergi Bruguera, Jevgenij Kafeljnikov, Cocnhita Martinez, Thomas Muster, Li Na i Mary Pierce.

Tradicionalno su o prijemu dosad odlučivali glasovi dosadašnjih  članova Kuće slavnih, novinara i povjesničara. Oni glasuju i dalje, no glasovi navijača bit će pribrojeni i djelomično će odlučivati o konačnom ishodu.

Da bi bio izabran u Kuću slavnih, kandidat mora dobiti 75 posto glasova ITHF-ove glasačke grupe, koja se sastoji od novinara, povjesničara i članova Kuće slavnih, a tri najbolje plasirana kandidata po navijačkim glasovima dobit će bonus bodove, tri, dva ili jedan posto. To bi u konačnici moglo odvesti nominiranog sa 72 posto glasova glasačke grupe, ako je najbolji po izboru navijača, u Kuću slavnih.  Svoj glas možete dati od danas, odnosno ponedjeljka u 12 sati pa sve do 8. listopada na: https://www.tennisfame.com/vote

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!