Čilić stipendistima Zaklade: Činite me sretnim i ponosnim

02.02.2022.

14:37

Autor: K.L./HRT

Marin Čilić

Marin Čilić

Foto: HTV / HRT

Program stipendija Zaklade Marin Čilić, koji je dosad pomogao više od 50 talentirane djece, došao je i do četvrte generacije stipendista u kojima je 20 talentiranih i uspješnih mladih glazbenika te sportaša koji već godinama hrabro kroče na putu do ostvarenja svojih snova.

Na dodjeli stipendija kratak govor održao je hrvatski tenisač Marin Čilić.

- Često me ljudi pitaju zašto Zaklada, zašto se s tim toliko "opterećujem" uz sve svoje obaveze, karijeru, tenis, putovanja... Vi ste pravi razlog zašto se s tim "opterećujem" jer činite me stvarno sretnim i ponosnim i u svakome od vas, vidim sebe kad sam bio vaših godina, u vašem uzrastu. Svjestan sam koliko je trnovit i težak put do zvijezda, i mi iz Zaklade Marin Čilić smo stvarno presretni što možemo biti barem mala odskočna daska na vašem zahtjevnom putu, za vas i vašu obitelj, rekao je, između ostalog, Čilić.

Zaklada Marin Čilić pokrenula je projekt stipendija s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci i mladima, koje okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju da usavrše svoje vještine i ostvare svoje snove. Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije – 10 stipendija za klasične mlade glazbenike i deset stipendija za mlade sportaše koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.

Sportske stipendije, u vrijednosti od 10.000 kuna uručene su Marti Besek (hrvanje), Dorji Blažić (mačevanje), Luki Ćurkoviću (atletika), Niki Kukuljan Frleti (gimnastika), Nicolasu Gojkoviću (biciklizam), Matiji Legoviću (skijaško trčanje), Dori Ljutić (alpsko skijanje), Petri Marendić (jedrenje), Gabrijelu Peroviću (taekwondo) i Zrinki Rebić (stolni tenis). Glazbene stipendije, također u vrijednosti od 10.000 kuna, dodijeljene su Elizabethi Ariji Cone (rog), Antei Čvorak (violončelo), Antunu Kovačiću (tambura), Hani Knežević (klavir), Momčilu Laketi (harmonika), Petru Mekiniću (gitara), Ingi Potnar (violina), Ani Mariji Ralašić (klavir), Luciji Šimanović Miščević (udaraljke) te Josipu Rudeliću (flauta), koji se u sklopu svečane dodjele predstavio izvodeći skladbu Antona Stamitza, Capriccio br.1 za flautu solo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!