10:19 / 22.06.2020.

Autor: K.L./Hina

Čilić: Moj test na koronavirus je negativan

Marin Čilić (Marko Dimic/PIXSELL)

Marin Čilić (Marko Dimic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski tenisač Marin Čilić je u ponedjeljak poslao priopćenje u kojme kaže da je njegv test na koronavirus negativan.
Hrvatski tenisač Marin Čilić je u ponedjeljak poslao priopćenje u kojme kaže da je njegv test na koronavirus negativan.

- Nakon sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz koronavirus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije, poručio je Čilić.

- Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi, dodao je Čilić.

Naime, u nedjelju navečer je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji se u subotu povukao s Adria Toura, humanitarnog turnira kojeg je u Zadru organizirao Novak Đoković, pozitivan na koronavirus. Nakon toga su svi koji su bili u bliskom kontaktu s njim odvedeni na testiranje na koronavirus.

U ponedjeljak ujutro je najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić objavio na svom Instagram profilu da je pozitivan na COVID-29.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!