17:28 / 02.02.2021.

Autor: Regionalni Dnevnik

Čilić i Ćorić dali podršku teniskom projektu u Čakovcu

Teniski centar u Čakovcu

Teniski centar u Čakovcu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Na teniski teren pod balonom prvi su izašli Antonija Ružić, najbolja europska juniorka te državni reprezentativac i jedan od najperspektivnih hrvatskih mladih tenisača, Noa Levak.

- Ovdje se stvaraju novi reprezentativci, novi olimpijci u stvari sportaši koji sudjeluju od regionalnih do onih reprezentativnih natjecanja, rekao je Siniša Krajač, pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.

- Na taj način se širi baza potencijalnih sportaša, ali širi se i mogućnost bavljenja sportom djece što ima za cilj zdravu naciju, dodaje Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Hrvatski teniski savez odlučio je da Čakovec bude Regionalni i nacionalni teniski centar.
 
- Što je izuzetno bitno za profesionalne tenisače, za razvoj tenisa i da naši tenisači imaju gdje trenirati, rekla je Nikolina Babića, predsjednica HTS-a.

Polovicu novca za ovu prvu fazu budućega teniskog centra izdvojio je Grad Čakovec koji je prošle godine proglašen europskim gradom sporta.
 
- Ovi teniski tereni i omogućavanju održavanje zimskih turnira i vjerujem da je to jedak korak dalje u teniskom sportu, rekao je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Na čakovečkom teniskom projektu video vezom iz daleke Australije čestitali su Marin Čilić i Borna Ćorić:

- To je ono što nam je potrebno u Hrvatskoj, imamo jako puno terena na otvorenom, ali da su nam prijeko potrebni ovakvi uvjeti na zatvorenom.

- Čakovec je uvijek igrao jako važnu ulogu u hrvatskom tenisu, a također u i u mojoj karijeri odigrao sam puno mečeve tamo.

Najljepši je to dar za 95-ti rođendan čakovečkom teniskom klubu koji s ponosom nosi ime proslavljenoga svjetskog tenisača, Čakovčana Franje Punčeca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!