Čestitke Paviću i Mektiću: Učinite nas sretnima i u Tokiju

11.07.2021.

08:53

Autor: I.L./HRT

Mate Pavić, Nikola Mektić

Mate Pavić, Nikola Mektić

Foto: Paul Childs / REUTERS

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Nikoli Mektiću i Mati Paviću osvajanje naslova pobjednika Grand Slam turnira u Wimbledonu u konkurenciji muških parova.

 - Novim vrhunskim ostvarenjem učinili ste nas iznimno ponosnima, a još i dodatno jer ste podsjetili na Goranov trijumf u „singlu“ prije dva desetljeća. Na najljepši mogući način najavili ste nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Malo je reći da ste među našim glavnim uzdanicama za odličje u Tokiju, jer vi ste i trijumfom u Wimbledonu potvrdili da ste kao najbolji svjetski par predodređeni za olimpijsko postolje. Zato vam ponajprije želimo dobro zdravlje i što uspješniji oporavak za olimpijski turnir. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na još jednom sjajnom postignuću - naslovu pobjednika Wimbledona u parovima! Učinite nas ovako sretnima i nakon nastupa u Tokiju, stoji u čestitci HOO-a.

Hrvatskom paru čestitao je i premijer Andrej Plenković. - Hrvatska je ponosna na vas, napisao je na Twitter profilu.

- Sjajnom i upornom igrom u konkurenciji muških parova u finalu ste pokazali da Hrvatska i dalje ime vrhunske talente u tenisu. Točno 20 godina nakon Goranovog uspjeha, pokazali ste da se i u tenisu možemo nositi s najboljima. Samo naprijed momci!, napisao je predsjednik RH Zoran Milanović na Facebooku.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u kojoj stoji: - S posebnom radošću i zadovoljstvom dočekali smo vaše povijesno hrvatsko osvajanje Grand Slam turnira u Wimbledonu u muškim parovima. Tijekom cijele sezone ostvarivali ste sjajne rezultate i osvajali brojne turnire, a osvajanje Wimbledona kruna je vaših uspješnih karijera i novi vrhunac hrvatskog tenisa. Nakon što smo se jučer, na 20. obljetnicu s ponosom prisjetili Goranovog trijumfa na najvećem teniskom turniru, od danas će i vaš uspjeh biti upisan u povijest.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!