Braća Bryan organiziraju dražbu za pomoć ukrajinskim izbjeglicama

03.03.2022.

10:42

Autor: K.L./Hina

Teniski reket - ilustracija

Teniski reket - ilustracija

Foto: Jithu B Mohan / Shutterstock

Najuspješniji teniski par svih vremena, legendarna američka braća blizanci Bob i Mike Bryan objavili su kako će na skorašnjem turniru u Indian Wellsu, koji počinje sljedećeg tjedna, održati dražbu pod nazivom "Reketi za izbjeglice" s ciljem pribavljanja financisjkih sredstava za pomoć ukrajinskim izbjeglicama koji su morali napustiti svoje domove zbog ruske invazije.

- Srce nam se slama kada gledamo tragediju koja se događa u Ukrajini. Djeca bi trebala biti na igralištima, a ne u skloništima ili u vlakovima u kojima bježe iz svojih domova. Teniski svijet je tijesno povezana obitelj i uvjeren sam da ćemo, kada pokrenemo dražbu 8. ožujka, imati veliku podršku igrača, objavio je Bob Bryan.

Na dražbi, koja će trajati tijekom održavanja ATP i WTA turnira u Indian Wellsu, odnosno do 20. ožujka, bit će ponuđeni teniski reketi s potpisima aktualnih i bivših tenisača i tenisačica.

Braća Bryan su tijekom svojih igračkih karijera zajedno osvojili čak 119 naslova u parovima, od toga 16 "Grand slamova".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!