Borisu Beckeru prijeti do sedam godina zatvora

21.03.2022.

13:13

Autor: I.L./HRT/Hina

Boris Becker s partnericom Lilian de Carvalho Monteiro

Boris Becker s partnericom Lilian de Carvalho Monteiro

Foto: Peter Nicholls / REUTERS

Legendarnom njemačkom tenisaču Borisu Beckeru (54) u ponedjeljak je u Londonu počelo suđenje zbog prijevare u osobnom bankrotu zbog čega mu prijeti do sedam godina zatvora.

U više od 20 točaka optužnice britansko pravosuđe tereti Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina.


Navodno je bivšoj supruzi Barbari i kćeri predao novac i druge predmete, te prikrio posjed imovine. Navodno je sakrio i dionice u jednoj od kompanija.


Trostruki pobjednik Wimbledona odbacuje sve optužbe. Na prvom se ročištu izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri tjedna i teoretski Beckeru prijeti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

- U osnovi sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u dobro. Vjerujem i u britansku pravdu, rekao je Becker za Bild am Sonntag i dodao da će pokušati dokazati svoju nevinost.


Sud u Münchenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uvjetne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1.7 milijuna eura.


Becker je proglasio bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na do 50 milijuna funti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!