Bopanna najstariji tenisač s Masters 1000 naslovom: To je zbog indijske kave

19.03.2023.

09:05

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Rohan Bopanna

Rohan Bopanna

Foto: Colin McPhedran / Shutterstock

Indijac Rohan Bopanna postao je najstariji tenisač koji je osvojio naslov na ATP Mastersu nakon što je jučer u finalu muških parova s Australcem Matthewom Ebdenom pobijedio najbolje rangirani par Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 6-3, 2-6, 10-8.

Za Ebdena i Bopannu to je drugi zajednički naslov u karijeri i prvi u sezoni, a Bopanna je sa 43 godine postao najstariji osvajač nekog Masters 1000 turnira. Nadmašio je Kanađanina Daniela Nestora koji je osvojio Masters u Cincinnatiju 2015. i postao najstariji prvak u dobi od 42 godine.

Bopanna je zasluge za osvajanje naslova pripisao posebnim indijskim mješavinama kave koje konzumira na Touru. Bivši treći igrač svijeta u parovima Bopanna, čija obitelj posjeduje plantažu kave u okrugu Coorg u južnoj indijskoj državi Karnataka, rekao je da je piće tajna njegova uspjeha.

- To je indijska kava koju stalno pijem kad putujem. To je tajna. Najveća stvar je osigurati da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo, rekao je Bopanna.

Bopanna je potukao rekord bivšeg partnera Daniela Nestora i rekao da se briga o svom tijelu isplatila.

- To je najvažniji dio, pogotovo kad stariš. Nekih dana kažem Mattu da sam možda samo vježbao 20 minuta, ali radije bih odmorio tijelo i bio spreman za naše mečeve, rekao je Bopanna.

- To je doista bio ključ. Razgovarao sam s Dannyjem i rekao mu 'oprosti, oborit ću tvoj rekord'. Budući da sam bio u finalu, već sam bio najstariji i pobijedio sam u finalu koje mi ostaje. Stvarno sam sretan zbog toga, dodao je Rohan Bopanna.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!