13:10 / 04.05.2022.

Autor: K.L./HRT

Vajda: Đoković je htio samo jednog trenera i izabrao je Ivaniševića

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Foto: Denis Balibouse / REUTERS

Slovački teniski stručnjak Marian Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, trenirat će u nadolazećem razdoblju sunarodnjaka, 24-godišnjeg Alexa Molčana zajedno s Karolom Beckom.

Na konferenciji za medije uoči početka suradnje s Molčanom, Vajda je govorio o rastanku s Novakom Đokovićem.

- Rastali smo se prijateljski. Rekao sam Goranu Ivaniševiću da ćemo zajedno trenirati u Parizu. Nisam rekao Novak za suradnju s Molčanom, ali jesam Goranu, tako da i Novak sigurno zna, kazao je Vajda.

O početku suradnje s Molčanom, Vajda se oglasio i na Instagramu gdje mu je Đoković poslao poruku:

- Sretno obojici! Osim kada igrate protiv mene, zaželio je Đoković sreću Vajdi na sljedećem poslu.

Vajda je rekao, na konferenciji za medije, da su Đokovićeve odluke ukazivale na to da se želi usredotočiti na Grand slam turnire i vjerojatno je mislio da nije idealno imati toliko ljudi u timu.

- Želio je to smanjiti i imati samo jednog trenera. Ne znam sigurno, jer ga nikad nisam pitao, ali pretpostavljam da je htio smanjiti tim i izabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ga ja treniram jedino na Slamovima, treneru treba dugoročni plan, kazao je Vajda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!