Becker: U zatvoru si nitko, naučio sam tešku, skupu i bolnu lekciju

20.12.2022.

19:09

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Boris Becker

Boris Becker

Foto: MDI / Shutterstock

Proslavljeni njemački tenisač Boris Becker rekao je da ga je vrijeme provedeno u britanskom zatvoru promijenilo te mu pomoglo da ponovno otkrije svoju osobnost.

- Mislim da sam ponovno otkrio osobu kakva sam nekad bio, rekao je 55-godišnji osvajač šest pojedinačnih Grand Slam naslova i bivši najbolji tenisač svijeta u razgovoru koji će u utorak navečer biti emitiran u programu njemačke televizije Sat 1.

To je prvi televizijski intervju koji je Becker dao po izlasku iz zatvora u kojem je proveo osam mjeseci.

- Naučio sam tešku, skupu i vrlo bolnu lekciju. No, sve me ovo naučilo nečem važnom i dobrom. Neke se stvari događaju s razlogom, rekao je Becker koji je u Velikoj Britaniji osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog utaje novca i predmeta višemilijunske vrijednosti od poreznika, nakon što je prethodno proglasio osobni stečaj.

Zatvor je napustio prošli tjedan, a potom je deportiran u Njemačku.

- U zatvoru si nitko. Ti si samo broj. Moj je bio A2923EV. Nitko me nije zvao Boris. Bio sam broj. Njih nije briga tko si, opisao je Becker svoje zatvorsko iskustvo.

U utorak su iz Njemačkog teniskog saveza (DTB) poručili da su spremni ponuditi trostrukom wimbledonskom pobjedniku novi posao.

Becker je od 2017. do 2020. radio u DTB-u kao voditelj odjela za tenisače.

- Radio je odličan posao. Bio nam je veliko obogaćenje, izjavio je bivši dugogodišnji sprotski direktor Njemačkog teniskog saveza Klaus Eberhard.

Sadašnji dopredsjednik DTB-a Dirk Hordorff u studenom je već izjavio da želi ponovnu suradnju s Beckerom nakon što bude pušten iz zatvora.

- Boris Becker je desetljećima bio integralni dio njemačke teniske obitelji. Njegove zasluge su bile i ostale jedinstvene, poručili su iz DTB-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!