16:15 / 22.10.2020.

Autor: A.M./Hina

Becker optužen jer nije vratio Grand Slam trofeje, ne osjeća se krivim

Boris Becker (Foto: REUTERS/Cathrin Mueller/File Photo)

Boris Becker (Foto: REUTERS/Cathrin Mueller/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Boris Becker izjavio je u četvrtak pred sudom u Londonu da se ne osjeća krivim za optužbe da nije vratio trofeje osvojene na Grand Slam turniru Wimbledon, ali i na Australian Openu.
Legendarni njemački tenisač 52-godišnji Boris Becker izjavio je u četvrtak pred sudom u Londonu da se ne osjeća krivim za optužbe da nije vratio trofeje osvojene na Grand Slam turniru Wimbledon, koje je trebao prodati kako bi podmirio svoje dugove.
Bivši tenisač, koji je u lipnju 2017. proglasio bankrot, također je optužen da nije ispunio obvezu otkrivanja informacija.
Becker je izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice koju je iznijela Služba za nesolventnost.
Prema optužnici, on nije vratio srebrni trofej osvojen u Wimbledonu 1985. godine, kada je sa 17 godina postao najmlađi osvajač tog turnira. Šesterostruki osvajač Grand Slam turnira i bivši broj jedan također je optužen da je sakrio trofej osvojen u Wimbledonu 1989. godine te dva trofeja osvojena na Australian Openu  1991. i 1996.
Suđenje Beckeru je planirano za rujan 2021.
Ranije u četvrtak je Becker na svom Instagram profilu objavio rečenicu: - Ono što nas definira je kako se dižemo nakon što padnemo.
Becker je osvajao Wimbledon tri puta i karijeru je završio s 49 osvojneih naslova.
On je bio prvi Nijemac koji je slavio u Wimbledonu i prvi tenisač koji nije bio nostelj a osvojio je naslov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!