15:07 / 24.10.2020.

Autor: I.L./Hina

Babić u Upravnom odboru Tennis Europe

Nikolina Babić (Dino Stanin/PIXSELL)

Nikolina Babić (Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na sastanku je izabran i novi predsjednik Tennis Europe, a to je Čeh Ivo Kaderka.
Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Nikolina Babić postala je članicom Upravnog odbora Tennis Europe, priopćeno je iz HTS-a.

Na 46. godišnjoj generalnoj skupštini Tennis Europe na Kreti u Grčkoj odlučivalo se o novom predsjedniku i članovima Upravnog odbora, a na online-događaju  prisustvovalo je 48 zemalja članica. U narednom razdoblju s još sedam kandidata ili kandidatkinja Nikolina Babić dobila je povjerenje izaslanika nacionalnih saveza.

- Danas smo izuzetno veseli i sretni jer ovo je veliki dan za Hrvatski teniski savez. Prvi puta u povijesti imamo svog člana u Upravnom odboru Tennis Europe. Ovo je rezultat rada HTS-a i to je naš zajednički uspjeh stoga se izuzetno veselim da smo postali bliži dio obitelji Tennis Europe i samim time Hrvatski teniski savez će se sigurno bolje pozicionirati i ostvarivati svoje ciljeve te olakšati rad kako za mlade tako i za daljnji razvoj HTS-a, izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Također, Petra Marčinko dobila je priznanje kao najbolja europska tenisačica za 2019. u kategoriji do 14 godina, a hrvatska reprezentacija bila je najbolja u B grupi.

Na sastanku je izabran i novi predsjednik Tennis Europe, a to je Čeh Ivo Kaderka, koji je u dodatnom krugu izbora dobio 45 glasova, nadmašivši Njemicu Eva-Mariju Schneider (39).

Tennis Europe najveća je regionalna asocijacija upravljačkog tijela ovog sporta. Kao neprofitno organizacijsko tijelo europskog tenisa sa sjedištem u Baselu u Švicarskoj, Tennis Europe sastoji se od 50 država članica i surađuje s nacionalnim savezima kako bi sankcionirao, upravljao i podržavao preko 1.200 međunarodnih teniskih turnira svake godine širom kontinenta. Tennis Europe održava izvrsne odnose s ATP i WTA turnirima, Europskom unijom i širom teniskom industrijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!