19:01 / 18.01.2021.

Autor: K.L./HRT

Australci kritiziraju Đokovića, Kyrgios ga ponovno vrijeđa

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pod udarom je dijela australskih medija.
Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pod udarom je dijela australskih medija zbog zahtjeva koje je u ime tenisača poslao prema organizatoru i državi uoči Australian Opena.

Određeni broj tenisača i tenisačica mora biti 14 dana u potpunoj karanteni zbog toga što su bili u avionu u kojem je bilo i pozitivnih slučajeva na koronavirus. Tenisači se bune jer im organizator navodno nije rekao o strogoj karanteni ukoliko dođe do takvih slučajeva. Tenisači žele da u svim sobama budu dostupni materijali za fitnes i trening, pristojnu hranu, smanjivanje broja dana samoizolacije za 72 igrača te izvođenje više testova koji će potvrditi da su negativni. Uz to žele i dopuštenje za susret s trenerom, ako su oba prošla PCR test te što više moguće igrača preseliti u privatne kuće s teniskim terenom za treniranje.
Ostali mogu i trenirati pod strogim epidemiološkim uvjetima, ali veliki broj njih može boraviti jedino u sobi.
Australski tenisač Nick Kyrgios ponovno je napao Đokovića na društvenim mrežama, a povod je bio televizijski prilog u kojem se proziva Đokovića zbog nenošenja maske u kombiju. U prilogu se Australac Bernard Tomic i njegova djevojka žale na uvjete u karanteni.
- Đoković je budala. Ne smeta mi Bernie, ali njegova gospođica nema perspektive. Smiješne scene, napisao je Kyrgios.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!