ATP Tour objavio kalendar do kraja ožujka 2021.

29.12.2020.

17:33

Autor: I.L./Hina

default error photo
Nema tradicionalnog turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.
ATP Tour je u utorak objavio novi kalendar svojih natjecanja za prva tri mjeseca sezone koja će započeti 7. siječnja turnirima u američkom Delray Beachu i turskoj Antalyji, a na kojem nema tradicionalnog turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Nakon Delray Beacha i Antalyje na rasporedu su kvalifikacije za Australian Open, a potom dvotjedna stanka u kojoj će svi tenisači morati proći obveznu izolaciju u Melbourneu.

Tamo će biti održana dva turnira iz serije 250 u tjednu od 31. siječnja do 6. veljače, dok će od 1. do 5. veljače u Melbourneu biti održano i kondenzirano izdanje ATP Cupa.

Od 8. do 21. veljače bit će održan prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open.
U tjednu iza australskog Grand Slam natjecanja igrat će se na zemljanoj podlozi u argentinskoj Cordobi te u dvorani u francuskom Montpellieru.

Od 1. do 7. ožujka, tri tjedna od uobičajenog termina, Rotterdam će biti domaćin dvoranskog turnira serije 500, a u istom tjednu će specijalisti za zemljanu podlogu vjerojatno izabrati nastup u Buenos Airesu.

Turnir u Dohi, kojim obično započinje sezona, na rasporedu je od 6. do 13. ožujka, a u istom tjednu će se igrati u čileanskoj prijestolnici Santiagu na zemljanoj podlozi te u Marseilleu u dvoranskim uvjetima.

Od 13. do 20. ožujka na rasporedu su dva turnira serije 500, a domaćini su Dubai i Acapulco.

Zadnji turnir u kalendaru prvog kvartala nove sezone je natjecanje iz Masters 1000 serije u Miamiju.

Iz ureda ATP turnira su objavili da će raspored turnira na proljetnoj zemljanoj turneji, od 14. tjedna nadalje, zasad ostati nepromijenjen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!