ATP odredio dodatnu kaznu za Zvereva

08.03.2022.

07:59

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Foto: Sergio Moraes / REUTERS

Upravno tijelo ATP Toura izreklo je trećem tenisaču svijeta Nijemcu Alexanderu Zverevu uvjetnu suspenziju od osam tjedana neigranja zbog razbijanja reketa o sudačku stolicu na prošlomjesečnom ATP turniru u Acapulcu nakon čega je izbačen s tog turnira.

Dopredsjednik ATP-a za pravila i natjecanja Miro Bratoev nakon provedene revizije slučaja, Zverevu je izrekao dvomjesečnu suspenziju i dodatnu novčanu kaznu od 25.000 dolara.

Ipak, i novčana kazna i suspenzija su uvjetne, što znači da će 24-godišnji Nijemac ipak moći igrati ako u sljedećih godinu dana, točnije do 22. veljače 2023., ne bude prekršio pravila ATP-a koja se odnose na nesportsko ponašanje te verbalni i fizički napad.

Zverev je ranije kažnjen s 20.000 dolara zbog verbalnog zlostavljanja, 20.000 dolara za nesportsko ponašanje i više od 31.000 dolara turnirske zarade, a oduzeti su mu i svi ATP bodovi zarađeni u pojedinačnoj i igri parova na turniru Abierto Mexicano.

Podsjetimo, nakon što je izgubio u parovima u Acapulcu i uznemiren zbog odluke suca, Zverev je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju, te bio vrlo blizu da pritom ozlijedi suca. Nakon incidenta je bio isključen s turnira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!