12:49 / 06.10.2018.

Autor: HRT

ATP Peking: Pavić i Marach bolji od Dodiga i Mektića

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski tenisač Mate Pavić se s Austrijancem Oliverom Marachom svladali su hrvatsku kombinaciju Dodiga i Mektića za finale ATP turnira u Pekingu.
Hrvatski tenisač Mate Pavić se s Austrijancem Oliverom Marachom plasirao u finale parova na ATP turniru u Pekingu, oni su u polufinalu svladali hrvatsku kombinaciju Ivana Dodiga i Nikolu Mektića sa 7:6 (6), 6:2. Za Pavića će nastup u nedjeljnom finalu biti već 10. finale ove godine, a deveti zajedno s Marachom s kojim je u siječnju osvojio i Australian Open. U prethodnih osam finala Pavić i Marach su četiri puta bili pobjednici, dok je Pavić u svom jedinom finalu u kojem nije igrao s Marachom prošloga tjedna osvojio Chengdu s Ivanom Dodigom.
S druge strane, Dodig i Mektić će ostati na po dva naslova u 2018. godini. Mektić je osvojio Marrakech i Madrid s Austrijancem Alexanderom Peyom, dok je Dodig uz naslov u Chengduu s Pavićem osvojio i Muenchen s Amerikancem Rajeevom Ramom. Mektić je usto još tri puta gubio u finalima, a Dodig ima jedan poraz u finalu ove godine. U finalu će Pavić i Marach igrati protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela koji su u polufinalu bili bolji od Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6:4, 1:6, 10:6. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!