ATP neće kazniti Zvereva: Nema dokaza za nasilje nad bivšom djevojkom

31.01.2023.

14:38

Autor: HRT/Hina

Alexander Zverev

Alexander Zverev

Foto: /Hannah Mckay / REUTERS

ATP organizacija u utorak je službeno obznanila kako nema dovoljno dokaza za kažnjavanje njemačkog tenisača Alexandra Zvereva za obiteljsko nasilje.

Zverev, ne tako davno drugi tenisač na svijetu, a danas 14. na ATP ljestvici, optužen je od strane bivše djevojke za fizičko zlostavljanje. ATP je pokrenuo neovisnu istragu u listopadu 2021. godine, a danas je objavio kako nema dokaza za kažnjavanje i kako je ovaj slučaj s njihove strane završen.


Olga Šaripova, nekadašnja djevojka aktualnog olimpijskog pobjednika, prvo je na društvenim mrežama razotkrila fizičko nasilje, a kasnije i u intervjuima govorila kako ju je Zverev tukao, gušio jastukom i zaključavao u hotelskim sobama. Sve te navode njemački tenisač je negirao.


ATP je nakon svega naglasio da nema nikakve osnove za izricanjem bilo kakvih disciplinskih mjera, ali i da će poduzimati daljnje korake ukoliko se pojave novi dokazi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!