11:42 / 15.02.2021.

Autor: I.Ž.K./Hina

ATP Challenger u Splitu u atraktivnijem terminu

Pedro Sousa na turniru u Splitu 2020.

Pedro Sousa na turniru u Splitu 2020.

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Teniski ATP Challenger u Splitu, koji je lani doživio svoj prvijenac, održat će se u travnju na splitskim Firulama, potvrdio je direktor ATP Challengera u Splitu Ismar Moralić.

I ove godine će Splićani uživati u profesionalnome tenisu na Firulama, ATP Challenger vratio je vrhunski tenis u splitski hram 'bijelog sporta' prošle godine, kada ga je pandemija koronavirusa gurnula na termin potkraj rujna i početak listopada.

- Turnir se vraća u svoj izvorni termin, travanj. Riječ je o izuzetno atraktivnom terminu, jer smo ove godine u terminu od 12. do 18. travnja kada u Europi nema nijednog drugog turnira osim našeg i onoga u Monte Carlu. To jamči i atraktivna imena koja ne budu ušla u ždrijeb Monte Carla. To je izuzetno dobro za turnir. Ždrijeb Monte Carla je 64, što znači da svi tenisači koji budu htjeli igrati na europskoj zemlji imaju priliku igrati još samo kod nas. Vjerujem da ćemo vidjeti u Splitu određeni broj igrača iz Top 100. Pogotovo uzmemo li u obzir da smo i prošle godine imali jači ždrijeb od nekih turnira iz više kategorije, odnosno službenog kalendara najveće kategorije, rekao je Moralić dodavši da je prerano govoriti o imenima.

Neizvjesno je hoće li na turniru biti dopušten ulaz gledateljima.

- Nažalost, postoje stvari na koje ni mi direktori ne možemo utjecati. Tenis se u prvom redu igra zbog publike, kao i svi sportovi. Teniski stadion na kojem igraju dva igrača uz prisutnost suca je nevjerojatno usamljeno sportsko borilište. Vidimo što se zbiva i sada u Australiji, gdje se uvodi lockdown usred turnira. Dva mjeseca je u slučaju ove pandemije jako dug period i nadamo se da će stvari ispasti najbolje po turnir, publiku i same igrače, zaključio je Moralić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!