20:16 / 29.03.2022.

Autor: Sport/K.L./HRT

Apostolos Tsitsipas: Drago mi je što sam došao u Hrvatsku

Apostolos Tsitsipas

Apostolos Tsitsipas

Foto: HTV / HRT

Apostolos, otac i trener Stefanosa Tsitsipasa, protekla je tri tjedana proveo u Hrvatskoj. Pratio je mlađeg sina Petrosa na turnirima Istarske rivijere. Iako Petros nije ostvario zapažen rezultat, njegova oca dojmila se kvaliteta turnira i ljepota Hrvatske.

- Mogu reći da je razina tenisa na ovim turnirima uistinu velika i to me čak malo i iznenadilo jer Futuresi nisu teniski turniri najviše razine. No, ovdje se doista igra odličan tenis i vrlo mi je drago što sam došao u Hrvatsku, rekao je Apostolos Tsitsipas.

Istarska rivijera ove je godine proslavila jubilarno, 50. izdanje. Nakon Rovinja i Poreča, posljednji turnir igrao se u Opatiji, a osvojio ga je Mađar Mate Valkuš. Od hrvatskih predstavnika najdalje je stigao Domagoj Bilješko, koji je poražen u četvrtfinalu. Važnost  ovih turnira za mlade tenisače golema je. Ističe to i legenda hrvatskog tenisa Nikola Pilić

Reportažu s 50-og izdanja Istarske rivijere možete pogledati u nedjelju na našem Drugom programu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!