16:23 / 05.06.2019.

Autor: M.M./Hina

Andrej Kramarić, Iva Majoli i Lovre Miloš na Gem Set Hrvatska

Andrej Kramarić (Davor Visnjic/PIXSELL)

Andrej Kramarić (Davor Visnjic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić, jedina hrvatska osvajačica Grand Slam naslova Iva Majoli i hrvatski vaterpolski reprezentativac Lovre Miloš pridružili su se najpoznatijim hrvatskim sportašima i sportskim ikonama na prvom izdanju humanitarnog sportskog događanja Gem Set Hrvatska, koje će biti održano 12. lipnja na zagrebačkoj Šalati.

Andrej Kramarić, Lovre Miloš i Marijo Možnik pridružili su se već najavljenim sportskim velikanima, a na listu tenisača upisali i Iva Majoli, Jelena Kostanić Tošić, Tena Lukas, Mate Delić, Lovro Zovko i Ivan Ljubičić. Dolazak su već potvrdili i Luka Modrić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

Projekt u organizaciji Zaklade Marin Čilić okupit će 24 sportaša koji će biti podijeljeni u 12 parova, a svaki će par činiti jedan tenisač i jedan sportaš. Igrat će se po jedan super tie-break, a nakon natjecanja po skupinama pobjednika turnira dobit ćemo kroz polufinale i finale.

Prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu. 

- Izuzetno mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovom humanitarnom projektu i biti među svim ovim velikim sportašima. Prikupljena sredstva bit će iskorištena za izgradnju sportskih igrališta, a ja se iskreno nadam da ćemo to ostvariti vrlo brzo, kako bi se djeca mogla uključiti u sportske aktivnosti te živjeti zdravije i veselije, izjavio je  Andrej Kramarić koji bi, ako će tako odrediti ždrijeb, možda snage udružiti s osvajačicom Roland Garrosa 1997. Ivom Majoli.

- Nisam ni najmanje dvojila oko sudjelovanja, jer je riječ o uistinu posebnom projektu u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Sigurna sam da će Šalata taj dan biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će atmosfera biti sjajna. Čula sam da se svi sportaši ozbiljno pripremaju za natjecanje tako da jedva čekam da izađemo na teren i zaigramo meč za djecu Hrvatske, istaknula je Iva Majoli.

Da ovo događanje ne prođe bez hrvatskih vaterpolista pobrinut će se igrač zagrebačke Mladost i reprezentativac Lovre Miloš.

- Iznimno mi je drago što ću na jedno popodne reprezentativne pripreme zamijeniti igranjem tenisa. Iako nisam neki veliki talent, dat ću sve od sebe da pružim što bolji otpor Marinu i ostalim hrvatskim sportašima. Projekt koji je pokrenula Zaklada Marin Čilić je zaista hvalevrijedan i sretan sam što ću biti dijelom te priče, izjavio je Miloš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!