12:38 / 05.11.2020.

Autor: K.L./Hina

Zbog izborničke licence EHF kaznio BiH

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nesuglasice su ipak izglađene pa će Bilal Šuman u četvrtak u Duesseldorfu u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. sa klupe predvoditi svoju desetkovanu momčad protiv favorita Njemačke.
Disciplinski sud Europske rukometne  federacije (EHF) kaznio je  Rukometni  savez BiH sa 3.500 eura zbog  toga što izbornik Bilal Šuman tijekom EURA 2020.  u Norveškoj i Švedskoj  nije posjedovao Master trenersku pro licencu. 

U  krovnoj  kući bh-rukometa su strahovali da bi  kazna mogla biti drastičnija, a zbog sporne  trenerske diplome izbio je nedavno i žestoki  sukob unutar rukovodstva Rukometnoga saveza. Potpredsjednik  Saveza  Marinko Umičević je čak ultimativno tražio da izbornik Šuman bude razriješen  dužnosti, a  prije nekoliko dana  je   čak zaprijetio i podizanjem   optužnice protiv njega zbog  navodnoga  krivotvorenja ugovora sa RS BIH i sumnjivim nabavkama sportske opreme.  Nesuglasice su ipak izglađene pa će  Bilal Šuman u četvrtak u Duesseldorfu  u okviru kvalifikacija  za  Europsko prvenstvo 2022. sa  klupe predvoditi  svoju  desetkovanu momčad protiv favorita  Njemačke. Koronavirus je poharala  rukometnu  selekciju BiH  koja  će se moćnim Nijemcima suprostaviti sa  samo 10 igrača i  vratarom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!