16:51 / 26.01.2022.

Autor: M.Š./HRT

Za Kretzschmara Karabatić najbolji, a Balić tek četvrti u povijesti

Ivano Balić

Ivano Balić

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Njemačka rukometna legenda, krilo Stefan Kretzschmar, sastavio je popis pet najboljih rukometaša u povijesti toga sporta. Najbolji po njemu je Nikola Karabatić, a aktualnog pomoćnika hrvatskog izbornika Hrvoja Horvata, Ivana Balića, smjestio je tek na četvrto mjesto. 

Naime, na društvenim je mrežama pokrenuta rasprava koji su najbolji od najboljih, a Nijemac je sastavio listu koju je objavio na svojem Twitter profilu. 

Na prvom je mjestu po njemu Nikola Karabatić, višestruki osvajač zlata na olimpijskim igrama te svjetskim i europskim prvenstvima, a koji je i dan danas još aktivan na rukometnim parketima.

Na drugom se mjestu nalazi Veselin Vujović, koji je ostvario velike i zapažene rezultate u bivšoj državi. Crnogorac je naime s Jugoslavijom, među ostalim, osvojio olimpijsko zlato u Los Angelesu 1984. te Svjetsko prvenstvo u Švicarskoj 1986. 

Kretzschmar također smatra da je na trećem mjestu u povijesti srednji vanjski i pivot Magnus Wislander, bivši švedski reprezentativac koji je sa svojom zemljom osvojio cijeli niz medalja, četiri europska, dva svjetska zlata te tri srebra na olimpijskim igrama.

Četvrto mjesto pripalo je našem Ivanu Baliću, također osvajaču brojnih odličja s Hrvatskom među kojima su olimpijsko i svjetsko zlato.

Na peto je mjesto Nijemac stavio Islanđanina Olafura Stefanssona, koji je osvojio olimpijsko srebro u Pekingu te europsku broncu u Austriji:.

Osim toga ostao je zapažen i da je za Island u karijeri postigao 1.570 golova, što ga svrstava iza njegova sunarodnjaka Gudjona Valura Sigurdssona te Mađara Petera Kovacsa

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!