18:11 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Vujović: Došli smo vlakom, ali mi nismo ekipa iz teretnog vagona

-

-

Foto: - / -

"Siguran sam da je neka druga reprezentacija bila nasuprot Nijemaca recimo Francuzi da do ovog ne bi došlo", istaknuo je Vujović.
Jutros nismo trenirali, glave nam nisu za trening i sljedeću utakmicu, rekao je slovenski rukometni izbornik Veselin Vujović dan nakon remija s Nijemcima i spornih sudačkih odluka iz tog dvoboja.

Disciplinska komisija EHF-a potvrdila je finalni rezultat utakmice između Slovenije i Njemačke te odbila žalbu Slovenske rukometne federacije.

Jako je teško ekipu motivirati nakon ovakve dvije utakmice. Samo bih poručio predsjedniku i ljudima iz Saveza da budu odlučni i hrabri kao što tražim od rukometaša kada se suoče s nekim problemom. Oni trebaju to počistiti sami, to je njihovo dvorište. Stojim iza svega što odluče u Savezu, rekao je Vujović.

Spremni su i napustiti Europsko prvenstvo, o čemu će konačnu odluku donijeti Slovenski rukometni savez.  

Ako bude odluka da ostanemo, moramo smoći snage pobijediti Crnu Goru. Moramo nastaviti s podizanjem rejtinga, afirmacijom slovenskog rukometa i igrača, postajati ozbiljna, prava reprezentacija koja se može suprotstaviti svima. Naš cilj je Tokio, ovo Europsko prvenstvo je trebalo biti prolazna stanica, ali ne želimo da nas tretiraju kao da smo u zadnjem vagonu te stanice. Došli smo vlakom, ali mi smo reprezentacija koja sjedi u kupeu, a ne teretnom vagonu. Siguran sam da je neka druga reprezentacija bila nasuprot Nijemaca kao npr. Francuzi da do ovog ne bi došlo
, istaknuo je Vujović.

Bojim se da će doći do onoga da ostane sve kako je, a kaznit će se suci. Oduzet će im se članska iskaznica Crvenog križa na dva mjeseca, to im je najteža kazna, i onda će opet otići negdje, ali ne suditi, jer oni su sudski izvršitelji. Oni to rade po nalogu, nisu sposobni za to, zna se po čijem nalogu rade, zna cijela Europa, zaključio je slovenski izbornik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!