14:24 / 11.12.2020.

Autor: K.L./HRT

"Vjerujemo da su čuda moguća"

Foto: Hrvatski rukometni savez

Foto: Hrvatski rukometni savez

Foto: - / -

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četiri je dosadašnja susreta na Europskom prvenstvu u Danskoj upisala četiri pobjede.
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četiri je dosadašnja susreta na Europskom prvenstvu u Danskoj upisala četiri pobjede. Sada je pred djevojkama najteži ispit, reprezentacija Norveške. ➡️ Rukometašicama stiže pojačanje, izbornik pozvao novu igračicu
➡️ "Cure koje imaju dušu i srce te sve što imaju ostavljaju na terenu"
➡️ Ludo slavlje rukometašica, javio im se i Duvnjak

Hrvatice su na korak do polufinala, ali u subotu će biti jako teško, igra se protiv reprezentacije koja je dosad najviše pokazala na prvenstvu, a k tome je dvostruki olimpijski, trostruki svjetski i sedmerostruki europski prvak.

Već 11 godina Norvešku vodi Islanđanin Thorir Hergeirsson, a član stručnog stožera te reprezentacije zapravo je od 2001. godine. Do sada je osvojio deset medalja s tom selekcijom.

- Prva stvar da bi igrali s Norveškom, moramo trčati. Moramo trčati u oba smjera, specijalno u fazi te obrambene tranzicije, zaustaviti njihove kontre i polukontre. Tu su najjači, tu postižu više od 60, 70% golova. Ukoliko uspijemo to spojiti i zaustaviti u nekoj mjeri, mislim da i ako igramo 6 na 6, da tu može biti jedna jako lijepa utakmica. Naravno, da ćemo gledati sve neke detalje u fazama napada i u fazi obrane i dati ponovno sve od sebe, rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić u najavi utakmice.

- Prvenstveno očekujem od nas da damo sve od sebe i da se bacimo na glavu kao što smo to radile do sada. Naravno da će bit teško, ali ako vjerujemo u sebe i vjerujemo da su čuda moguća, možemo uzeti dva boda. Naravno, bit će teško, ali ja vjerujem u nas. Obrana je bila naš adut ovo prvenstvo. Definitivno s dobrom obranom se može postići apsolutno sve i može se dati slobodu u napadu, tako da i ovu utakmicu moramo odigrati lavovski obranu i biti smirene u napadu, dodaje Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.

Hrvatska i Norveška igrale su dvaput na europskim smotrama do sada. Na prvom prevnstvu 1994. godine Hrvatska je slavila 16:15. Norveška je tada osvojila broncu ,a Hrvatska je bila peta, što je naš najbolji rezultat do sada. Godine 2016. doživjeli smo u Helsingborgu najteži poraz na europskim prvenstvima upravo od Norveške. Bilo je 34:16.
Foto: Hrvatski rukometni savez

Foto: Hrvatski rukometni savez

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!