21:23 / 21.01.2018.

Autor: HRT

[VIDEO] Lacković u Temi dana: Agresivno ući u dvoboj s Francuzima

Blaženko Lacković (Screenshot: HRT)

Blaženko Lacković (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

Bivši rukometni reprezentativac Blaženko Lacković osvrnuo se na sjajnu igru protiv Norvežana, te najavio ogled s Francuzima.
Hrvatski rukometaši sinoć su još jedanput pokazali da su najbolji kada je najteže. Nakon loših predstava protiv Švedske i Bjelorusije, najboljom igrom u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva pobijeđeni su izvrsni Norvežani, aktualni viceprvaci svijeta, No, na putu do polufinala Hrvatskoj stoji još jedna prepreka, i to najveća - Francuska.

U emisiji HRT-a Tema dana gostovao je bivši hrvatski reprezentativac Blaženko Lacković.

Moram priznati da sam bio u dvorani prvi put, došao sam iz Njemačke jučer, praktički direktno u Arenu. Bilo je lijepo za vidjeti punu Arenu, navijanje je bilo jako dobro, stvarno su dobro ušli u utakmicu. Stivi je donio taj pozitvan naboj i vidjelo se da obrana radi puno bolje. Iako su se Norvežani približili na jedan gol, mi smo cijleo vrijeme imali utakmicu u rukama, rekao je Lacković.

Od samog početka "udarili smo paljbu" po golmanima, imali su možda veliki pritisak, ali mislim da je Stevanović ovom utakmicom maknuo taj uteg sa sebe i pokazao da imamo kvalitetu, da se treba s više samopouzdanja ući u utakmicu. Danas se kaže da je golman pola ekipe, i to svi znamo, obrana lakše radi, napad bolje diše. Vidjelo se jučer da nam je on puno značio
, kaže Lacković.

Hrvatsku u srijedu očekuje odlučujući ogled za prolazak u polufinale protiv svjetskih prvaka Francuza.

Francuska igra dobar rukomet, čvrstu obranu kao i uvijek, jako su dobri, jedino što je jako bitno, ako pobijede sutra Srbiju, što je za očekivati, da njima utakmica s Hrvatskom možda neće puno značiti. Tu bismo mi možda trebali čekati našu šansu, da uđemo agresivno. Moramo ući agresivno, žestoko ih "tući", a onda ćemo vidjeti kako će reagirati
, rekao je Lacković.

Pogledajte cijeli razgovor Blaženka Lackovića sa Zrinkom Grancarić!
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!