Velika pobjeda i dodatni vjetar u leđa za nastavak turnira

15.01.2022.

23:33

Autor: I.L./HRT/HRS

Hrvatska nakon pobjede nad Srbijom

Hrvatska nakon pobjede nad Srbijom

Foto: Jozo Čabraja / kolektiff

- Preponosan sam na ove momke što su ostavili srce na terenu i na kraju zasluženo pobijedili. Velika pobjeda i dodatni vjetar u leđa za dalje, rekao je Luka Cindrić koji je nakon 13 dana karantene jutros izašao iz sobe i u svojem prvom nastupu na Europskom prvenstvu postigao tri pogotka u pobjedi nad Srbijom (23:20).

- Ja sam dao od sebe, nadam se, mislim pomogao ekipi. Presretan sam da sam na ovaj način otvorio turnir s pobjedom. Tako da, mislim da je ovo velika pobjeda za nas i naravno mislim da je dodatni vjetar u leđa za nastavak turnira. Tu smo znali da je naša šansa. Čekali smo njihovu grešku, dugo smo igrali u napadu disciplinirano. Znali smo da ne smijemo puno griješiti da nas ne bi kontrirali. S jednom čvrstom obranom mislim da smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Nećemo se baviti matematikom. Idemo mi ostaviti srce na terenu kao i svaki put i što bude poslije bit će. Mi gledamo sebe, idemo rasti iz utakmice u utakmicu.

S po šest pogodaka istaknuli su se Ivan Čupić i Ivan Martinović.

- Samo se mogu zahvaliti navijačima. Stvarno su čudo. Na pripremama sam već rekao da bez njih ne možemo ovako dobro (igrati), kao što smo danas pokazali. Prelijep osjećaj. Dali smo sve što možemo. Stvarno sam zahvalan da sam to mogao doživjeti. Uživali smo svi. Svi smo se bodrili, veselili za svaku obranu, svaki gol. Fenomenalna utakmica. Imamo dan odmora. Moramo se dobro pripremiti (za Ukrajinu), opet ostaviti srce na terenu kao večeras i idemo dalje, rekao je Martinović.

Vratar Mate Šunjić je s 34 godine dočekao priliku da može braniti za Hrvatsku na velikom natjecanju i začinio je svoj nastup s četiri velike obrane te pogotkom "s gola na gol" za 23:18 u završnici utakmice.

- Ja sam uvijek uživao, kad god sam bio u reprezentaciji. Pojedinci uopće nisu bitni. Naravno da ekipa uvijek izbaci pojedince. Moja uloga je takva kakva je. Najbitnije je da smo danas pobijedili, da smo pokazali veliko srce, a sasvim je nebitno tko je bio dobar pojedinačno. Nije bila utakmica laka za braniti, bilo je malo pogodaka. Te tvrde utakmice nisu baš najzahvalnije za braniti, najvažnije je da smo Peša (Ivan Pešić) i ja dali svoj doprinos. To mi je prvijenac (gol). To znam sigurno. Nadam se da Francuzi neće kalkulirati, da će odraditi svoj dio posla. Na nama je da se koncentriramo na Ukrajinu, da je pobijedimo, a sve drugo nije u našoj moći.

Odličnu partiju je s pet pogodaka začinio Tin Lučin.


- Presretan sam, preponosan na dečke, na stručni stožer, na sve nas, na ove ljude koji su nas došli podržati. Bio je nevjerojatan osjećaj igrati. Svaka čast Luki. Nakon koronavirusa i ne znam koliko dana izolacije, doći i odigrati ovakvu utakmicu, to mogu samo veliki igrači. Dosta je bilo lakše igrati s njim. I mi ostali smo pokušali pridonijeti. Golmani su nam pomogli, uz jednu dobru obranu. Sve se poklopilo i prezadovoljni smo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!