Ukrajinski Motor iz Zaporožja igrat će u drugoj njemačkoj ligi

31.08.2022.

12:24

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: dziurek / Shutterstock

Ukrajinski rukometni klub Motor iz Zaporožja zbog rata u svojoj zemlji će u sezoni 2022/23. nastupati u drugoj njemačkoj ligi, a generalni direktor njemačke lige Frank Bohmann je u vezi s tim kazao da je to velika prilika za njemački rukomet.

- Vjerujem da će uključenje Zaporožja u našu drugu ligu biti velika reklama za njemački rukomet. U Njemačkoj živi približno milijun Ukrajinaca koji će moći podržati svoju ekipu i našu ligu, kazao je Bohmann.

- Uvjeren sam da će njemački rukometaši, a i ljudi koji ne prate rukomet podržati ukrajinsku momčad na njenom putovanju po Njemačkoj. Svaka utakmica Zaporožja u Njemačkoj bit će prilika da pokažemo svoju gostoljubivost i pošaljemo poruku mira, rekao je šef elitne njemačke rukometne lige Uwe Schwenker.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači sva sportska natjecanja u Ukrajini su prekinuta. U Njemačkoj su odlučili da Motoru iz Zaporožja omoguće igranje u drugoj njemačkoj ligi.

Ukrajinska ekipa će sve svoje "domaće utakmice", ali i međunarodne, igrati u Düsseldorfu. Motor iz Zaporožja je proteklih godina igrao u Ligi prvaka, a u sezoni 2022/23. igrat će u Europskoj ligi, drugom najjačem klupskom natjecanju u Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!