16:15 / 06.10.2021.

Autor: K.L./Hina

"Ukrajinke su neugodne, ali sve je na nama"

Nenad Šoštarić, Katarina Ježić i Ćamila Mičijević

Nenad Šoštarić, Katarina Ježić i Ćamila Mičijević

Foto: Hrvatski rukometni savez / Press

- Ukrajina je respektabilna ekipa, ali na nama je da budemo borbeni pokretljivi i da igramo dobru obranu, izjavio je izbornik hrvatske rukometne ženske reprezentacije Nenad Šoštarić uoči sutrašnje utakmice 1. kola kvalifikacija za EP.

- Cure su kvalitetno pripremljene, dolaze iz najvećih klubova. No na nama je da budemo maksimalno pokretljivi i borbeni i da ovisno o suparnicima i njihovoj igri imamo širinu i dubinu u obrani, sve kreće iz obrane, rekao je Šoštarić.

Hrvatska sutra u 17.30 sati u dvorani Zamet u Rijeci igra utakmicu 1. kola skupine 4 kvalifikacija za EP rukometašica protiv Ukrajine. Dvoboj možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Govoreći o ozbiljnosti sutrašnjeg suparnika, hrvatski je izbornik istaknuo kako Ukrajina ima povijest rukometa i kako je i Hrvatskoj bilo dosta igračica iz Ukrajine.

- Ova ekipe ima devet igračica koje igraju izvan Ukrajine, sedam koje igraju u Ukrajini. To je vrlo respektabilna ekipa. Pogledali smo neke snimke i otprilike imamo viziju kako one igraju i što trebamo raditi. Sada je na nama da pokažemo maksimum, istaknuo je Šoštarić pozdravljajući činjenicu da će se utakmica igrati pred gledateljima.

- Naravno će curama biti ugodnije igrati pred više gledatelja i to posebno na Zametu gdje je njih pet počelo igrati rukomet, dodao je pozivajući Riječane da u što većem broju dođi podržati hrvatske rukometašice u osvajanju prva dva boda u kvalifikacijama.

Hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević je također zadovoljna što će se utakmica igrati pred navijačima.

- Ukrajina je neugodan protivnik, jako puno njihovih igračica igra u velikim klubovima. Ali sve je na nama. Ako odigramo ozbiljno, a i agresivno kako smo navikle, mislim da nećemo imati problema, rekla je Mičijević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!