14:03 / 18.09.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Ugovor o suradnji Hrvatskog i Korejskog rukometnog saveza

Foto: HRS

Foto: HRS

Foto: - / -

U ime HRS-a ugovor je potpisao predsjednik Tomislav Grahovac, a u ime KRS-a Ravnatelj rukometne akademije Kim Kyung-tae.
Odlična suradnja Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) sa svojim južnokorejskim partnerima, koja traje već nekoliko godina, dobila je i službenu potvrdu u srijedu potpisom Ugovora o međusobnoj suradnji HRS-a i KRS-a.

U ime HRS-a ugovor je potpisao predsjednik Tomislav Grahovac, a u ime KRS-a Ravnatelj rukometne akademije Kim Kyung-tae.

Ugovorom koji je prve oblike konkretne suradnje dobio proljetos tijekom Festivala rukometa u Poreču kada je osmeročlano korejsko izaslanstvo ugostio HRS, definirana je suradnja na čak šest polja ili razina od edukacije rukometnih trenera, razvoja mini rukometa, obuke i razmjene rukometnih sudaca i delegata za vrhunske utakmice, pa do posjeta kadetskih i juniorskih selekcija Kampu HRS-a, odnosno priprema i susreta nacionalnih seniorskih reprezentacija sukladno slobodnim terminima u kalendarima IHF-a i EHF-a. Posebna pozornost posvetit će se i razvoju rukometa na pijesku, te medicinskih komisija obaju saveza.

- Jako mi je drago da uspostavljamo suradnju s najjačom članicom azijskog dijela svijeta. Mi ćemo iskustvo svih segmenata HRS-a, od Kampa, do rada sa svim slekecijama, sucima i trenerima rado prenijeti Koreji. S druge strane, od Koreje mnogo toga možemo naučiti u organizaciji, predanosti i razvoju masovnosti rukometa, rekao je Grahovac.

- Neizmjerno smo sretni da možemo uspostaviti suradnju s jednim od najboljih i najuspješnijih saveza u svijetu. Neka vaša iskustva već koristimo, i moram reći da smo jako zadovoljni. Mnogo je prostora za napredak u svim segmentima suradnje i ne sumnjam da ćemo ih zajednički znati iskoristiti. Hvala vam na ovom divnom prijemu, kazao je Kim.

- Ovim Ugovorom o međusobnoj suradnji mi zapravo povezujemo dva kontinenta Europu i Aziju. A mnogo puta je dokazano da se samo timskim radom može doći do uspjeha. Utjecaj Koreje u rukometnom, posebno azijskom dijelu svijeta je golem, i uvjeren sam da osim suradnje na poljima koje su spomenuli moji prethodnici, možemo mnogo toga napraviti i u promjeni pravila rukometne igre. Rekao bih da cijeli svijet vapi za tim, izjavio je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar.

Uz potpis Ugovora, korejska delegacija će sutra tijekom dana posjetiti i zagrebački Kineziološki fakultet, te se upoznati i s njihovim stručnim radom i mogućnostima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!