"To nam je poticaj da svima pokažemo da u Danskoj nije bila slučajnost"

22.11.2021.

13:59

Autor: K.L./HRT/Hina

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Hrvatska ženska rukomentna reprezentacija okupila se u Zagreb te nastavila prema Poreču gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Španjolskoj od 1. do 19. prosinca

- To je sada jedna druga priča koja pred nas postavlja ne nekakav zahtjev, nego želju da pokažemo svijetu koliko znamo. Mi smo sada lovina i svi će prema nama pristupiti ozbiljno. To smo izborili svojim radom, to je priznanje našem radu i sada cure moraju pokazati da su spremne za korak više, kazao je izbornik Nenad Šoštarić koji ističe kako njegove izabranice nisu imale puno vremena za odmor, a niti će biti puno vremena za pripreme.

Zbog ozljeda dolazak na pripreme otkazale su Dejana Milosavljević, Dora Kalaus i Tena Japundža. Na popisu izbornika je 18 rukometašica. S liste od 35 igračica koje je prije mjesec dana prijavio Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF), naknadno su pozvane Gabriela Gudelj i Elena Popović.

- Iz klupskih dresova odmah uskačete u reprezentativni. Odmora nije bilo, igračice dolaze iz Poljske, Rusije, Norveške. Sada se moramo jako brzo prebaciti u glavi. Mi moramo osjetiti u kojem su fizičkom stanju igračice, svaka je imala drugačije natjecanje, one puno putuju, puno igraju. Moramo vidjeti koliko su umorne i tek nakon toga ide detaljiziranje, kazao je izbornik.

- I da, imamo teoretski osam treninga, od toga dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom, dodao je, naglašavajući kako u ovom smislu on u prvi plan stavlja "rad na psihologiji, puno detaljiziranja i isključivo taktiku".

Što se tiče skupine, u kojoj su osim Hrvatske, Brazil, Paragvaj i Japan, Šoštarić ju je ocijenio "egzotičnom".

- Najružnije je što nas na početku čeka vrlo važna utakmica s najtežim suparnikom Brazilom. Nakon toga dolazi Paragvaj što je dobro da se rasteretimo za utakmicu s Japanom. I nakon toga nas čeka, nadam se, grupa u kojoj su Španjolska, Argentina i Austrija, dodao je.

- Želim duboko u sebi da dođemo do prvih osam, da u drugoj grupi budemo među prva dva, i mislim da bi to bio izuzetan uspjeh ove reprezentacije. To bi bilo nešto što si ja želim, a put do toga izuzetno je trnovit i težak, ali moramo ići korak po korak, istaknuo je na kraju izbornik.

Tea Pijević

Tea Pijević

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

- Pa sigurno da jedva čekamo, danas se još okupljamo, nismo sad još svi na broju. Sutra krećemo s pripremama. Sigurno da će biti teško, rekli smo da prvo treba preživjeti pripreme, a onda na put u Španjolsku. Vjerojatno, ne vjerojatno, nego sto posto ćemo biti spremne, rekla je u Zagrebu vratarka Tea Pijević te dodala:

- Pa mislim, u jednu ruku mi je drago što reprezentacije pričaju: "Vidi kako je mogla Hrvatska, možemo i mi." Sigurno da će na prvenstvu biti puno iznenađenja, sve će se ekipe pripremati za nas, shvatiti nas ozbiljno, ali to je i nama neki poticaj da još bolje radimo i da pokažemo svima da to u Danskoj nije bila slučajnost.

Hrvatska će 25. i 27. studenoga igrati dva prijateljska susreta protiv Slovenije, a na Svjetskom prvenstvu u skupini igra protiv Brazila, Paragvaja i Japana.

Popis seniorske reprezentacije:

TEA PIJEVIĆ, ALBA FEHERVAR KC

IVANA KAPITANOVIĆ, METZ HANDBALL

LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

PAULA POSAVEC, RK KRIM MERCATOR

ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

ANA TURK, RK PODRAVKA VEGETA

JOSIPA MAMIĆ, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

LARA BURIĆ, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

KATARINA JEŽIĆ, HC SIÓFOK KC

ANA DEBELIĆ, VIPERS KRISTIANSAND

ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL

LARISSA KALAUS, RK PODRAVKA VEGETA

VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADIE

STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

DORA KRSNIK, PLAN DE CUQUES HB

IVANA DEŽIĆ, ŽRK KOKA VARAŽDIN

GABRIELA GUDELJ, ŽRK ZRINSKI

ELENA POPOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

PRIČUVNE IGRAČICE (Dolaze u slučaju naknadnog poziva)

GABRIJELA BEŠEN BARTULOVIĆ, DUNAUJVAROSI KOHASZ KA

KORINA KARLOVČAN, RK PODRAVKA VEGETA

INES LISJAK, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA

KRISTINA PRKAČIN, SZOMBATHELYI KKA

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!